Frequently Asked
Questions

Anything else?

 

Hoe lang is de garantie op een Se7en bureaustoel?

Duurzaamheid en kwaliteit komen bij ons op de eerste plaats. Wij zijn overtuigd van de betrouwbaarheid van onze zitoplossingen. Standaard heb je zeven (what’s in a name!) jaar garantie, met uitzondering van de wielen en bekleding. Daarop geldt drie jaar garantie.

Kan ik service krijgen op een Se7en stoel?

We helpen je graag! Ons team staat voor je klaar om eventuele gebreken op te lossen. Neem voor de mogelijkheden op gebied van service en onderhoud contact met ons op.
Tijdens werkdagen zijn we bereikbaar via +31 (0)71 581 24 30 of via info@se7en.nl.

Wat is NPR1813?

NPR 1813 voor bureaustoelen is een aanvulling op de Europese norm voor kantoorstoelen NEN-EN-1335. Deze norm zegt iets over de benodigde maatvoering en instelbaarheid van bureaustoel voor de gemiddelde Europeaan.

De gemiddelde Nederlander heeft echter andere lichaamsmaten dan de gemiddelde Europeaan. We zijn in Nederland gemiddeld langer en de onderlinge maatverschillen tussen mensen zijn extremer. Dat vraagt om een aanvulling op de Europees geldende normen. Zodoende is de Nederlandse Praktijk Richtlijn NPR 1813 opgesteld.

De NPR 1813 is een richtlijn die richting geeft welke maatvoeringen en instelbereiken een bureaustoel nodig heeft om geschikt te zijn voor het gros van de Nederlandse samenleving.
Zo kan circa 98% van de Nederlandse beroepsbevolking goed zitten! Binnen onze collectie zijn er twee modellen die voldoen aan NPR 1813: LX282 en LX184.

Kan ik van tevoren een stoel op proef uitproberen?

Je kunt de stoel bewonderen en testen in de showroom van de dichtstbijzijnde partner. Wij vertellen je graag waar. Bel ons tussen op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur op telefoonnummer +31 (0)71 581 24 00.

Soms is het mogelijk om de stoel uit te proberen op jouw locatie voor een afgesproken periode, bel gerust om te checken of dat voor jou geldt.

Waar kan ik een Se7en stoel aanschaffen?

We werken samen met partners in Nederland en België. Op deze wijze zorgen we voor een goede regionale en plaatselijke aanwezigheid van logistieke en commerciële diensten.

Wil je weten waar de dichtstbijzijnde partner bij jou in de buurt is? Bel dan even naar onze Front Office afdeling via +31 (0)71 581 24 00.

Hoe weet ik of mijn stoelen op een goede manier gerecycled worden?

De Se7en bureaustoelen zijn zo sterk dat ze vele jaren mee gaan. We kijken eerst of we onderdelen kunnen vervangen, zodat de stoel nog langer mee kan. Als het écht niet anders meer kan, dan worden de stoelen milieuvriendelijk gerecycled. De eventuele zorg voor dit proces, nemen we je graag uit handen. Indien je wilt kunnen we daarvan een certificaat mailen. We vertellen je graag meer!
We kijken ook graag naar andere mogelijkheden om een langere levensduur te geven aan de bureaustoel.

Wat is het verschil tussen de armleggers?

2D-armlegger = in breedte en hoogte verstelbaar
3D-armlegger = in breedte, diepte en hoogte verstelbaar
4D-armlegger = in breedte, diepte en hoogte verstelbaar én zwenkbaar
NPR-armlegger = in breedte, diepte en hoogte verstelbaar én 360 graden draaibaar

 

Vind je niet het antwoord dat je zoekt, neem dan contact met ons op. We staan voor jou klaar!